O PODJETJU

 

Splošni pogoji spletne trgovine Kopalnica-Komplet so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Kopalnica-Komplet (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Kera Design - keramičarstvo, trgovina in storitve, Martina Beber s.p.

 

Dolgi naziv PRS: Kera Design - keramičarstvo, trgovina in storitve, Martina Beber s.p.

Naslov: Zrkovska cesta 87, 2000 Maribor

Davčna: 62341324

Matična: 8183023000

Davčni zavezanec: DA

TRR:

·         IBAN SI56 3300 0000 9369 609 (Addiko Bank, d.d.)

·         Vpis v register: AJPES, izpostava Maribor, št. vpisa 316-07-04341-2018/2

 

Datum vpisa v poslovni register Slovenije: 10.04.2018

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Kopalnica-Komplet, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Kopalnica-Komplet in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani, ki si jih lahko kupec prenese na svojo elektronsko napravo preko internetne povezave, dostopne na spletni strani ponudnika.

Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana.

Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

 

OZNAKE ARTIKLOV V SPLETNI TRGOVINI

 

Artikel z oznako "Novo" je na novo dodan v ponudbo Kopalnica-Komplet. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 3 mesece.

Artikel z oznako "Posebna ponudba" kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na redno ceno.

Artikel z oznako "Najbolj prodajano" prikazuje zadnje kupljene ali največkrat kupljene izdelke v spletni trgovini.

Artikel z oznako "Najbolje ocenjeno" prikazuje izdelke, ki imajo najboljše ocene med kupci.

 

NAROČILO

 

Kupoprodajna pogodba med Kopalnica-Komplet in kupcem je v spletni trgovini Kopalnica-Komplet sklenjena v trenutku, ko Kopalnica-Komplet kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Kopalnica-Komplet kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Pri dobavi artiklov, ki jih Kopalnica-Komplet nima na zalogi v lastnem skladišču, je Kopalnica-Komplet izključno vezana na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do Kopalnica-Komplet. Prek elektronske pošte Kopalnica-Komplet kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči Kopalnica-Komplet, ki bo artikel odstranila iz naročila in vrnila kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj Kopalnica-Komplet ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko Kopalnica-Komplet naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Kopalnica-Komplet ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi neizdobave artiklov, ki jih Kopalnica-Komplet nima na zalogi v lastnem skladišču, razen v kolikor bi jo podjetje Kopalnica-Komplet ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.

Naročeni artikli se lahko barvno, niansno in velikostno razlikujejo od vzorčnih modelov. Fazonski kosi (stopnice, obrobe, dekorji, bordure) in osnovne ploščice se lahko niansno razlikujejo po barvi, velikosti in debelini (odvisno od serije, vsa odstopanja so znotraj zakonskih predpisov). Pred polaganjem preverite skladnost ploščic v niansi in kalibru, sortiranje in vidne napake. Med polaganjem mešati ploščice iz več kartonov. Dobavni rok prične teči z dnem, ki ga določi proizvajalec blaga za navedene artikle v predračunu.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba na Kopalnica-Komplet ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih.

Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani. V primeru morebitnih estetskih razlik med sliko in dejanskim izdelkom, to ne vpliva na specifikacijo samega izdelka.

Kopalnica-Komplet v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem obvesti po elektronski pošti.

S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.

Besedila pogodb sklenjenih tekom naročila, nakupa in izdobave kupljenih izdelkov bodo shranjena v evidenci. Vsa besedila pogodb in osebni podatki prejemnika storitve, so po njegovi zahtevi posredovana v njegovo vednost. 

 

IZDAJA RAČUNA

 

Kopalnica-Komplet po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

CENE

 

Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru spremembe cen pri dobavitelju, si pridržujemo pravico do spremembe cen.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Kopalnica-Komplet kupcu omogočila odstop od nakupa.

Kopalnica-Komplet ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih Kopalnica-Komplet v primeru vednosti ne bi potrdila oziroma sklenila pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

 

GARANCIJA

 

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je lahko navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom ponudnika.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri ponudniku, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka.

Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Na položeno keramiko ni veljavne garancije.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE SPOROV

 

Kera Design - keramičarstvo, trgovina in storitve, Martina Beber s.p. skladno z določbami relevantne zakonodaje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15).

Kera Design - keramičarstvo, trgovina in storitve, Martina Beber s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se med drugim ukvarja tudi s spletno trgovino na območju RS, skladno z določbami relevantne zakonodaje objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr..

Več informacij o alternativnem reševanju sporov je na voljo na spletnem naslovu: http://epc.si/pages/si/druge-oblike-resevanja-sporov/izvensodno-resevanje-potrosniskih-sporov.php